Broker workshop I. Day 1
LSSTC enabling science 2020 broker Day 1
Agenda for Day 1 (UTC)
Session 1. Moderators: Gautham Narayan & Paula Sánchez-Sáez
15.00 - 15.10 UTC Introduction, Anais Möller (10 min). Slides, Video
15.10 - 15.30 UTC LSST Data Management, Eric Bellm & Rubin Obs. Data Management (20 min). Slides, Video
15.30 - 15.43 UTC ZTF lessons learned, Matthew Graham (13 min). Slides, Video
15:43 - 15:48 UTC Requested talk: Hopskotch, Mario Juric (5 min). Slides, Video
15:48 - 15:53 UTC Short break (5 min)
Session 2. Moderators: Federica Bianco & Nina Hernitschek
15:53 - 16.18 UTC Breakout rooms: alert generation (25 min)
Science collaboration (SC) use cases I
16:18 - 16:30 UTC AGN, Paolo Coppi (12 min). Slides, Video
16:30 - 16:42 UTC Dark Energy, Kara Ponder (12 min). Slides, Video
16:42 - 16:55 UTC Informatics & Statistics, Ashish Mahabal (12 min). Slides, Video
16.55 - 17.25 UTC Long break (30 min)
Session 3. Moderators: Emille Ishida & Matthew Graham
Science collaboration (SC) use cases II
17:25 - 17:37 UTC Galaxies, Harry Ferguson (12 min). Slides, Video
17:37 - 17:49 UTC Stars, Milky Way & Local Volume, John Gizis (12 min). Video
17:49 - 18:01 UTC Solar System, Mike Kelley (12 min). Slides, Video
18:01 - 18:13 UTC Strong Lensing, Timo Anguita (12 min). Slides, Video
18:13 - 18-25 UTC Transients & Variable Stars, Michael Stroh (12 min). Slides, Video
18:25 - 18:30 UTC Short break (5 min)
18:30 - 18:35 UTC Requested talk: PLAsTiCC 2, Mi Dai (5 min). Slides, Video
18.25 - 19.00 UTC Breakout rooms: scientific use cases (25 min, breakout rooms)
Code of conduct
Fostering an inclusive, barrier-free, and safe space to the LSST enabling science 2020 Broker workshop is paramount. We aim and are committed to ensuring that while attending this event, every person feels safe, respected and free from harassment and discrimination.
We want to ensure everyone can fully enjoy this event, and can bring their whole selves to the experience. If there are barriers we may have unintentionally created, please let us know Francisco Förster email@example.com or Anais Möller firstname.lastname@example.org
We hope that you have a wonderful experience and share in the exchange and expressions of knowledge, creativity, and innovation.
We ask that you follow these guidelines:
› Behave professionally. Harassment and sexist, racist, or exclusionary comments or jokes are not appropriate. Harassment includes sustained disruption of talks or other events, sexual attention or innuendo, deliberate intimidation, stalking, and photography or recording of an individual without consent. It also includes offensive comments related to race, gender, sexual orientation, disability, physical appearance, body size or religion.
› All communication should be appropriate for a professional audience including people of many different backgrounds. Sexual or sexist language and imagery is not appropriate.
› Be considerate and respectful to others. Do not insult or put down other attendees. Critique ideas rather than individuals.